divendres, 7 de març del 2008

Grau de compromís respecte als coneixements previs

L’educació és el centre de tota societat. Sense educació, ni la ciència prospera ni tampoc la tecnologia (supeditada a l’increment de la ciència). I aquesta ciència i tecnologia s’ha de posar al servei de la societat, perquè si no serveix per al “servei”, per a què és necessari la tecnologia o la ciència? A vegades penso que s’està construint una societat de robots, on els valors humans elementals (solidaritat, cooperació, altruisme, generositat, tendresa, humilitat, grup,...) es troben en un segon nivell respecte a la ciència i la tecnologia, davant una societat altament competitiva i individualista.
La ciència, la tecnologia i la societat són útils per a l’educació, en tant l’educació és util per a aquests tres grups.
Suposo que els avaluadors d’un tribunal podrien tindre mil i una raons per rebatre’m la meva posició, però crec fermament en que el veritable avenç social no vindrà per un avenç tecnològic o cièntific, si aquest no està veritablement al servei de la societat.
Qui sap si en un futur proper, o quan s’acabi l’assignatura que estic cursant en aquests moments, canvia la meva concepció. Es veurà més endavant.